CEO Banca Transilvania

Omer-Tetik

Ömer Tetik este născut în Hamburg și a crescut în Izmir. Prima limbă vorbită a fost germana, iar turca a învățat-o bine la cinci ani, când familia s-a mutat în Turcia.

Pentru că şi-a dorit să urmeze o carieră domeniul economic, a optat pentru cursurile Universității Tehnice Orientul Mijlociu (Ankara), Facultatea de Științe Economice, unde a absolvit Magna Cum Laude. Își începe cariera la Ata Securities, în Izmir, iar un an mai târziu pleacă la Istanbul, pentru a face parte din echipa Trezorerie a Finansbank. În 1997 se mută în Rusia, ca manager al departamentului Trezorerie și Piață de Capital din cadrul Finansbank Moscova.

În anul 2000, Finansbank decide să îi aloce o nouă misiune – România – ca vicepreședinte adjunct. In cadrul Credit Europe Bank (ex Finansbank) ajunge, în 2010, vicepreședinte și președinte. Din 2013 este Director General al Băncii Transilvania. Se numără printre cei 100 cei mai admirați CEO din România (2019, Business Magazin).

Hobby-uri: Ömer Tetik preferă să își petreacă timpul cu familia și este pasionat de instrumente de percuție, motociclete, călătorii şi de muzică.

Skills: Abordarea Win-Win; Tenacitatea; Managementul oamenilor

Role model: Jeff Bezos, Warren Buffett

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>