Speakeri editia a X-a 2015
Expertiza managerială dovedită de-a lungul carierelor strălucite i-a calificat pe speakerii ediției a X-a a conferinței Putere prin oameni să vorbească pe tema generală a conferinței: “Conducerea diversităţii umane”
Costin Borc
Director General – CRH Romania
In prezent Costin Borc este Director General al CRH Romania, compania irlandeza care a preluat activele Lafarge Romania la 1 august anul aceasta.
Costin Borc a lucrat timp de 15 ani în structurile companiei franceze Lafarge. Și-a început activitatea în Statele Unite ale Americii ca director de proiect, după care a condus timp de 4 ani activitatea de agregate și betoane din România. A fost din nou expatriat în cadrul grupului și preia la 1 aprilie 2006 un post de conducere în centrala Lafarge din Paris ca director regional de dezvoltare și strategie pentru activitatea de ciment.
Din iulie 2008, preia postul de director general al Lafarge BFC Serbia si tot in Serbia devine președinte al Consiliului Investitorilor Străini in 2011. Părăsește cele două funcții în septembrie 2013, când își începe mandatul de director general al Lafarge România. De la 1 septembrie 2013, Costin Borc a coordonat toate operațiunile locale ale Grupului Lafarge, structurate pe trei linii de afaceri principale – ciment, agregate, betoane si continua sa o faca, insa acum sub denumirea de CRH Romania.
Este absolvent al Institutului Politehnic din București, cu specializarea în Energetică si are un doctorat în Economie, specializarea Macro-economie, la Universitatea Wisconsin-Madison (SUA).
François Coste
Director General – Groupama Asigurări
François Coste a preluat funcția de Director General al Groupama Asigurări în ianuarie 2012, iar sub conducerea sa, Groupama Asigurări a devenit profitabilă și a urcat poziții importante în clasamentul celor mai mari companii de asigurări din România.
Originar din Franța, François Coste este absolvent al ESSEC Business School Paris. Și-a început drumul profesional în ambasada Franței din Japonia, acumulând, ulterior, pe parcursul carierei sale o experiență solidă, de 30 de ani, în companii precum Michelin (1982 – 1999) sau AXA (1999-2011). În această perioadă, a avut oportunitatea de a conduce echipe multiculturale de până la 2500 de angajați, pe patru cotinente diferite, ajungând să vorbească șapte limbi străine.
În cadrul companiei Michelin, François Coste a ocupat pozițiile de Director Financiar și Director al operațiunilor de distribuție (Michelin Franța), Vice-președinte și Director Financiar (Michelin Norvegia), Director Financiar și Director de operațiuni (Michelin Nigeria) și Vice-președinte și Director Financiar pentru Michelin Asia – Pacific.
De asemenea, François Coste este președintele consiliului de administrație al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) și membru al consiliului de administrație al Camerei de Comerț si Industrie Franceză în România. Specializarile sale includ: reorganizarea companiilor, leadershipul în context internațional și al organizațiilor complexe, construirea și conducerea organizațiilor globale/regionale, diferențierea prin calitatea serviciilor, abordarea holistică a transformării afacerii, managementul parteneriatelor majore, gestionarea, construirea sistemelor informaționale de management și managementul de criză.
Crina Ilie
VP HR – Genpact Europe
Crina este un pasionat profesionist de HR, cu abilitatea de a alinia eficient talentele in context multicultural si intotdeauna gata de a-si asuma sarcini solicitante. Are o experienta de peste 17 ani in resurse umane, incluzand crearea, implementarea, livrarea si masurarea diferitelor procese de HR: recrutare si retentie, dezvoltarea talentelor, administrativ, payroll, compensatii si beneficii, training, managementul performantei, implementarea sistemelor HR, gestionarea proceselor de schimbare sau achizitie etc. Expertiza ei in resurse umane se intinde peste domenii precum: consultanta, servicii medicale private si externalizarea proceselor. In prezent, lucreaza ca HR Vice President pentru Genpact Europa si se concentreaza asupra transferului de cunostinte, managementul cunostintelor, adecvarea programelor de training si monitorizare. Principalele responsabilitati sunt de a coordona la nivel european initiativele de dezvoltare a talentelor, asigurarea transferului de cunostinte si de a desfasura eficient practicile de gestiune a cunostintelor din Europa. De asemenea, conduce initiativele de Learning and Development pentru a asigura alinierea acestora si un management adecvat.
Voicu Oprean
CEO – AROBS Transilvania Software
CEO al AROBS Transilvania Software, conduce una dintre cele mai importante companii de IT din ţară, un business fondat în urmă cu 17 ani. Pe o piaţă dominată de servicii de outsourcing, Oprean este promotorul inovaţiei, două dintre diviziile companiei sale fiind focusate pe dezvoltarea de produse proprii. Este unul dintre antrepenorii români care investesc nu doar în educaţia propriilor angajaţi, ci şi a comunităţilor unde compania este prezentă. De aceea, a iniţiat proiecte de CSR, prin care susţine copiii din familii defavorizate să îşi continue studiile, sau programe prin care coordonează tinerii să îşi creeze propriile business-uri.
Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software (ARIES), Oprean urmăreşte coagularea jucătorilor de pe piaţa de IT în scopul dezvoltării unor produse inovatoare capabile să se impună la nivel global, prin folosirea resurselor comune şi a celor mai buni specialişti în domeniu.
Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, specializarea Automatizări şi Calculatoare, este un susţinător al conceptului de „continuous learning”. Tocmai de aceea deţine acum o diplomă EMBA de la Wu Wien şi urmează cursurile Harvard Business School şi London Business School.
Îi place să pună pe hârtie strategii de dezvoltare a afacerii şi recunoaşte că, de cele mai multe ori, ideile îi vin în timp ce face sport, pentru că atunci reuşeşte să îşi clarifice mintea. Iar sportul îi întăreşte voinţa, de aceea participă, ori de câte ori are ocazia, la triatloane Ironman.
Dana Oprisan
HR Manager – Grupul Renault România
Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul resurselor umane, Dana conduce din anul 2013 echipa HR a unuia dintre principalii angajatori ai României, Grupul Renault România. Membră a comitetului de management al grupului şi partener strategic al business-ului Renault în România, Dana face parte dintre executivii grupului cu un parcurs internațional, în Franţa, unde a coordonat un proiect al Renault de eficientizare a proceselor de resurse umane la nivel mondial. Ea s-a alaturat Grupului Renault în anul 2006, ca director resurse umane la Renault Technologie Roumanie (Centrul de inginerie al Grupului), activitate pe care o coordonat-o pana in 2011.
Absolventă a Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Dana si-a construit cariera ca manager de resurse umane în companii de renume precum Orange, Scop Computers, Sanex (Cluj-Napoca) si Draexlmaier Group (în Braşov).
«In centrul universului Renault Romania se află cei 16.600 de oameni, principalii ambasadori ai marcii noastre. Cu experiente diferite, din generatii diferite, de nationalitati si genuri diferite, invatam mereu unii de la altii si ne armonizam eforturile, contribuind la succesul Renault Romania: lider de piaţă cu Dacia şi prima companie a ţării, din punct de vedere exporturi şi cifră de afaceri.»
Paul Patrascu
Senior HR Manager pentru Europa de Est – Fujikura Automotive
Din Decembie 2014, Paul s-a alaturat echipei Fujikura Automotive, preluand rolul de Senior HR Manager pentru Europa de Est. Acesta schimbare nu a presupus numai o schimbare determinata de relocare ( de la Timisoara la Cluj), ci a presupus o schimbare profunda de cultura organizationala, trecand de la o cultura cladita pe cultura corporatista americana la una japoneza. In prezent, pe langa rolul de manager al functiunii de Resurese Umane pentru Romania, Rusia, Ucraina si Ungaria, Paul este Global Project Manager pentru implementarea Sistemul Integrat de Resurse Umane (JD Edwards & SharePoint).
Activitatea profesionala si-a inceput-o in domeniul vanzarilor si a marketingului, urmata de o perioda extem de intensa de dezvoltare personala si profesionala, cand a pus bazele unei firme de consultanta in afaceri pe zona business process reengineering-ului. Cariera corporatista si-a inceput-o in Delphi Packard Romania, unde a inceput ca si Country HR Manger, preluand ulterior si rolul de administrator legal al companiei din Romania si managementul resurselor umane pentru Ucraina.
Paul a studiat Managementul in Industrie, in cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii de Vest din Timisoara, promotia 1997.
Florin Spataru
Director de Resurse Umane si Afaceri Corporatiste al Santierului Naval Damen Galati
Florin Spataru este Director de Resurse Umane si Afaceri Corporatiste al Santierului Naval Damen Galati din 2009. Are o experienta manageriala de 13 ani, anterior ocupand pozitiile de Director Economic si CFO in cadrul aceleiasi companii. Este absolvent al Facultatii de Arhitectura Navala si al Facultatii de Studii Economice din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati. Si-a inceput cariera profesionala in cadrul unei companii de proiectare din domeniul naval, si a continuat in cadrul santierului din Galati, atat in domeniul comercial cat si in cel tehnic si de project management.
In functia actuala Florin Spataru raspunde de strategia de dezvoltare in domeniul resurselor umane din cadrul societatii si este reprezentantul managementului in domeniul sanatatii, securitatii in munca, mediu si asigurarea calitatii.
Florin este in prezent presedintele Asociatiei Constructorilor Navali din Romania – ANCONAV – si desfasoara o activitate sustinuta in promovarea la nivel national si international a constructiilor navale romanesti. Este membru in colegiul de conducere al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Galati si reprezentantul companie in diverse asociatii profesionale si de afaceri.
Andreea Voinea
Director Executiv Resurse Umane, Banca Comercială Română, Erste Bank
În poziția de Director Executiv de Resurse Umane, de numele Andreei Voinea se leagă două dintre cele mai mari transformări de resurse umane din economia românească, fiind mandatată de grupul Erste, acționar al BCR, şi OMV, acționar al Petrom, să conducă procesele de integrare HR post-privatizare ale celor două companii.
Cu o vastă experienţă internațională, Andreea a lucrat pentru companii din Londra, New York şi Bruxelles, deținând poziții precum Head of Reward, Group Central Functions la Barclays Plc London; Senior Consultant pentru Towers Perrin în Londra, New York şi Bruxelles; precum şi poziția de Director Asociat în divizia de Global Equities pentru Deutsche Bank Securities New York.
Andreea a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi programul de MBA al Universităţii Tulane, A. B. Freeman School of Business din Statele Unite.
În prezent, Andreea face parte din Board-ul HR Club şi este membru fondator al Romanian Education Trust şi Romanian Business Club din UK.
Florin Ioan Petean
Director Executiv Centrul de Dezvoltare Manageriala
Cred in puterea pe care fiecare dintre noi o avem. In a face lumea in care traim una mai buna, incepand cu noi insine.
Oamenii cu care lucrez, din CDM sau alte organizatii ma ajuta sa evoluez nu doar ca profesionist ci si ca si persoana. Simt ca aceasta profesie ma ajuta sa ma cunosc mai bine, sa-i respect pe ceilalti si pe mine insumi. Si sa fiu un tata mai bun – sunt mandru cu cei doi baieti ai mei, de 23 si 20 ani – si un sot mai bun.
Lucrez în CDM din 1994. Sunt Consultant senior, iar din 1997 sunt director executiv. Am absolvit Automatizari si Calculatoare în 1990.
O mare oportunitate pentru viata si cariera mea este colaborarea cu Roffey Park Management Institute, Marea Britanie. În 1994 am încheiat un program intensiv de 8 saptamani de „Train the Trainers” iar apoi, ca urmare a unui proces de doi ani de studiu prin metoda Self-Managed Learning am obtinut „Diploma in Management Development” în 1997.
Partea de cunostinte si conceptualizare am întarit-o predând, în paralel cu munca de consultant, ca lector asociat, Management Comparat, Management Strategic si Marketing pentru doua universitati, intre 1993 si 1997. Am scris articole si materiale pentru ziare si reviste si am contribuit la scrierea a 4 carti de specialitate. Caut mereu perspective noi – prin lectura, prin programe de instruire (Crown Agents, UK, Chartered Institute of Marketing, UK, Gruppo Soges), prin discutiile cu colegii mei si alti profesionisti in cadrul unor asociatii sau forumuri profesionale si prin participarea ca speaker sau participant îi diferite conferinte.